Szukaj...
Konto
Mój koszyk
0
Coraz popularniejsza Yerba Mate to napój, który sporządzany na zimno szybko Cię orzeźwi, a zaparzona na ciepło sprawi przyjemność w odkrywaniu tropikalnych smaków! To nie tylko smak Ameryki Południowej, harmonii czy Słońca. To sposób na lepsze życie, zdrowe i spokojne, bez odurzenia popularnymi używkami, jak kawa, cukier i śmietanka. Jeśli chcesz zrezygnować z kawy, bo sprawia, że Twoje serce jest narażone na kołatanie, lub jeśli masz już dosyć herbat, bo te smaki już przestały Cię interesować, czujesz się wiecznie zmęczony i przytłoczony, a energetyki są niezdrowe, warto zmienić nawyki.
Zamiast zaparzać poranną kawę i pić kilka kubków dziennie, raz zaparz yerba mate i dolewaj do niej wody, zimnej lub ciepłej, w zależności od preferencji! Yerba Mate, czyli Ilex paraguariensis to naturalne zioło ostrokrzewu paragwajskiego pochodzenia brazylijskiego.
Odmiana Despalada jest jedną z popularniejszych, klasycznych w smaku i tradycyjnych yerb. To rodzaj green mate, dzięki czemu kolor napoju nie jest burzy tylko przyjemnie jasnozielony. Jako jedna z niewielu suszona jest naturalnie ciepłym powietrzem, a nie dymem. To sprawia, że Yerba Mate Despalada jest delikatniejsza w smaku, mniej wyrazista od paragwajskiej czy argentyńskiej. Ta odmiana jest hodowana na czystych plantacjach, w zacienionych miejscach południowej Brazylii.
1 punkt lojalnościowy . Twój koszyk będzie zawierał 1 punkt Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,50 zł .
Kupując ten produkt możesz zebraćYerba Mate staje się coraz popularniejszym napojem, który podawany na zimno szybko odświeża, a zaparzony na ciepło cieszy smakiem tropików! To nie tylko kwestia smaku Ameryki Południowej, harmonii czy słońca. To sposób na zdrowsze i spokojniejsze życie, pozbawione skutków ubocznych popularnych używek, takich jak kawa, cukier czy śmietanka.
Warto zmienić nawyki. Zamiast codziennie parzyć kawę i popijać kilka filiżanek, spróbuj yerba mate - raz zaparzoną, dolej do niej wody, zimnej lub ciepłej, w zależności od upodobań!
Yerba Mate, czyli Ilex paraguariensis, to naturalne zioło pochodzące z ostrokrzewu paragwajskiego, hodowanego w Brazylii.
Odmiana Despalada jest jedną z popularniejszych, klasycznych w smaku i tradycyjnych yerb. To rodzaj green mate, dzięki temu kolor napoju nie jest bury tylko przyjemnie jasnozielony. Jako jedna z niewielu suszona jest naturalnie ciepłym powietrzem, a nie dymem. To sprawia, że Yerba Mate Despalada jest delikatniejsza w smaku, delikatniejsza od Paragwajskiej czy Argentyńskiej. Ta odmiana hodowana jest na czystych plantacjach, w zacienionych miejscach południowej Brazylii.
To susz bardzo zadbany w przygotowaniu. Samo słowo despalada oznacza “bez patyczków” - i tak też jest przygotowana: liście yerby są starannie pocięte na drobne kawałeczki, które łatwiej się zaparzają, a cenny witaminy łatwiej się wydobywają. Despalada jest yerbą bezpyłową, to oznacza, że jest tylko z pokruszonych liści, a pył został wydmuchany. To powoduje, że napar nie ma goryczy, nie jest ciężki w smaku, ani zbyt silny przy długim zaparzaniu. Natomiast nie traci swojego głównego działania - pobudzenia. Pobudzenie jest zdrowe, nie gwałtowne, przystosowane do tempa pracy organizmu. Wzrasta stopniowo i stopniowo opada chroniąc swoje serce.
Smak, intensywność i brak goryczy - to doskonały wybór dla początkujących yerbiarzy!
Symbol ptaka Tukana oznacza, że produkt został przebadany, wszystkie składniki mają odpowiednie atesty i jest prawidłowo zapakowana. Pozbawiona jest alergenów i zawiera tylko naturalne składniki, bez żadnych sztucznych dodatków. Napój ten ma niezwykłe właściwości pobudzające, wzmacniające, oczyszczające i regulujące.
Liczne badania wykazały, że kofeina poprawia zdrowie. Niektóre potencjalne korzyści zdrowotne obejmują:
Bombilla - specjalna metalowa rurka z siteczkiem na końcu do filtrowania yerba mate tykwa - okrągły drewniany kubeczek do zaparzania, nazwa wzięła się od pierwotnych kubków do yerby, które były wykonane z drzewa tykwa. Obecnie stosuje się drewniane lub ceramiczne, a nawet termosy
Przed pierwszym zaparzaniem w tykwie należy ją wyparzyć, namoczyć od środka, zostawić kubek pełen wody na około pół dnia, wyskrobać nierówności i wylać wodę. W ten sposób pozbywamy się małych elementów, które mogły odpaść od drewnianego naczynia. To również konserwuje naszą tykwę.
Skład: Mate Green Despalada : 100% Yerba Mate (Ilex paraguariensis)
Opis
Kody
Brak recenzji użytkowników.